nlfr
- T. 09 336 40 30

Brussel stelde mij zwaar teleur

Ik twijfelde om een studio of appartement voor verhuur te kopen in Brussel, maar ten eerste verschoot ik van de hoge aankoopprijzen ten opzichte van het vastgoed dat je hiervoor kunt kopen, en je blijft natuurlijk met risico’s als wanbetaling, schade of leegstand. Ik voelde me financieel nog niet sterk genoeg om dit te bufferen. Mijn mama verhuurt een appartement in Brussel en ondanks het feit dat dit via een makelaar verloopt, zie ik toch dat dit tijd vergt en dat je af en toe ook onverwachte kosten hebt. Ik ging bewust op zoek naar iets anders, maar vond op de ‘klassieke’ vastgoedmarkt niet meteen iets dat aan mijn lijst van eisen voldeed. 

Als mama van 2 jonge kindjes zocht ik namelijk een investering waar ik zelf geen werk of tijd in zou hoeven te steken. Ons gezinsleven is al druk genoeg, nog een bijkomende zorg wou ik ten alle koste vermijden. Ik ben een sociaal persoon en ben graag in contact met mensen, maar toch wou ik liever niet investeren in iets waar ik continu ter beschikking zou moeten staan van huurders. En als laatste zou het mooi meegenomen zijn als we met ons gezin ook zelf af en toe eens kunnen genieten van onze investering op een leuke locatie.

Ik volgde al een eindje de activiteiten van Creadomus en besliste om met hen in zee te gaan. Waar het klassieke vastgoed mij ontgoochelde kon Creadomus me wel een product voorstellen dat binnen mijn verwachtingen lag. Zo kocht ik een hotelkamer in Novotel Ieper. Het feit dat dit een groot hotel is, vlak in het centrum van de stad, geeft me vertrouwen in het potentieel en het succes van verhuur.

Wat ook meespeelde, maar natuurlijk niet de doorslag gaf, is het feit dat we beperkt onze eigen kamer mogen gebruiken; nu is dit fijn als gezinnetje en als later onze 2 jonge kindjes een klein beetje ouder zullen zijn, zullen ze ook zelf kunnen genieten van af en toe eens een weekendje Ieper. Bovendien zijn Bellewaerde, de zee, Plopsaland, mooie fiets- en wandelroutes, niet veraf.

Als de huurinkomsten in lijn liggen met mijn verwachtingen, overweeg ik om nog bij te kopen (maar eerst nog wat sparen!;) Als nieuwe mede-eigenaar heb ik de gerapporteerde cijfers van 2017 kunnen inkijken en die lagen alvast boven m’n verwachtingen. Maar ik ben een voorzichtig type; eerst eens een jaartje zien wat de toekomst brengt. Ik heb ook het hotel kunnen bezoeken, wat me vertrouwen gaf.. De renovatiewerken van een deel van de kamers waren bezig op moment van mijn aankoopbeslissing, dit zag er mooi uit! Dit zou de verhuur moeten verder stimuleren.

 Valerie V. is getrouwd, 33 jaar, woont in De Pinte, mama van 2 jonge kindjes (3 jaar en 1 jaar) en legal manager bij één van de grootste energiebedrijven van het land, en ondertekende de aankoopakte op 1/2/2018 bij de notaris.

DEEL DIT VERHAAL

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ontdek hier wat onze klanten over ons zeggen

Creadomus