nlfr
- T. 09 336 40 30

Kan ik een hotelkamer kopen?

Tuurlijk! Eigenlijk kan dat al tientallen jaren. In het begin van de jaren ’50 van vorige eeuw pakte hotelconcern Mariott uit met deze unieke opportuniteit in Amerika. Grote namen als Hilton en InterContinental deden vlug mee. De rest van de wereld volgde…

 

Hotelvastgoed als belegging

 

Niemand heeft een glazen bol, maar het verleden bewijst dat je met vastgoed zekerheid opbouwt ook naar de toekomst toe. Eigenaar zijn van een hotelkamer biedt veel voordelen.

 

 

Hotelkamers in België

 

België volgde in de jaren ’70. Zo zijn op vandaag al heel wat particulieren trotse eigenaar van een hotelkamer. Een investering die hun kinderen nu nog jaarlijks huurinkomsten oplevert.

 

Wat is het verschil met een huis of appartement?

 

Een hotelkamer is ook vastgoed maar dan eentje dat flexibel en veel verhuurd wordt. Dat maakt het zo interessant. Elke nacht een nieuwe huurder, geen betaalproblemen, geen verwaarlozing van je eigendom. De som van al die nachten loopt veel hoger op dan wanneer je een klassiek appartement zou verhuren.

Nog een verschil

Bij het verhuren van een hotelkamer komen wel wat praktische zaken kijken: administratie, poetswerk, herstellingen enzovoort. Het hotel heeft daarvoor personeel in dienst. Daar hoef jij je dus geen zorgen over te maken.

Verhuur je een huis of appartement, dan sta je zelf in voor het zoeken van een huurder, het opmaken van de plaatsbeschrijving, het innen van het huurgeld en het oplossen van alle euvels.

Samengevat zit het grote verschil dus in het beheer. Voor de rest ga je voor je aankoop ook naar de notaris en ben je eigenaar van het privatief en mede-eigenaar van het gebouw.

Een hotelkamer is ook vastgoed, maar dan eentje dat flexibel en veel verhuurd wordt.

Waarom hotelvastgoed?

Omdat je op een eenvoudige en zorgeloze manier vastgoed verhuurt. Bij klassiek vastgoed sta je zelf in voor de hele papierwinkel, het beheer en de verhuur. Heb je een hotelkamer, dan laat je alles met een gerust hart over aan de uitbater.

 

Veel goedkoper

Bovendien liggen de instapbedragen veel lager dan de kostprijs van een appartement, huis of studio. Trouwens, wist je dat je niet alleen huuropbrengsten ontvangt van je kamer maar van het volledige hotel?

 

Kan ik zelf overnachten in mijn hotelkamer?

Jazeker! Het is tenslotte jouw kamer. De uitbater zal je met de grootste zorgen omringen. Uiteraard dienen de strikte regels van eigen gebruik gerespecteerd te worden. Het blijft een gebouw in volle uitbating.

Je kan altijd zelf overnachten in je eigen hotelkamer.

Wat als mijn kamer nooit verhuurd wordt?

Dankzij een speciale formule krijgt elke investeerder een vast percentage van de winst van het volledige hotel. 90% van alle winst wordt uitgekeerd aan alle eigenaars. Zo verdien je niet alleen aan de verhuur van je kamer maar krijg je dus ook inkomsten afkomstig van het restaurant, de bar, de vergaderzalen enzovoort.

 

Door dit poolsysteem maakt het dus niet uit of het nu net jouw kamer of die van je buur is die verhuurd wordt. Je krijgt altijd een gelijk deel van het rendement uitbetaald overeenkomstig jouw duizendsten in de gemene delen.

 

Wat brengt mijn hotelkamer op?

Net als bij klassiek vastgoed heb je geen sluitende garantie op een gegarandeerd inkomen. Alles hangt af van de inkomsten en de kosten die gemaakt zijn. Maar ontdek zeker de uitbatingssimulatie die van elk hotel beschikbaar is. Tijdens een persoonlijk gesprek krijg je alles te zien en een antwoord op al je extra vragen!

Unieke voordelen voor u

VOLLEDIG ZORGELOOS CONCEPT

U heeft nooit de klassieke verhuurproblemen zoals schade of wanbetaling. All-in uitbating onder franchise met Accor, internationale wereldspeler in de hotelmarkt.

LAGE INSTAPPRIJS VOOR VASTGOED

Deze ligt beduidend lager dan bij appartementen.

DE ZEKERHEID VAN VASTGOED

Vastgoed is de beste keuze om op lange termijn vermogen op te bouwen.

 

BESPAAR FISCAAL MAXIMAAL

U maakt slimme kosten en doet tegelijk een verstandige investering. U Investeert in 100% afschrijfbare gebouwen.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Inschrijving nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid.
Voer de Captcha in Herlaad

MEEST RECENT

Creadomus