nl
- T. 09 336 40 30

Investeren in parkings, do or don’t?

Deze week in De Tijd

De Tijd publiceerde afgelopen weken enkele artikels omtrent de parkeerprijzen in België en investeren in parkings. Is het interessant uw spaargeld in een garage te parkeren? Meer en meer Belgen zetten tegenwoordig de stap naar investeren in vastgoed, zeker met de historisch lage spaarrentes. In ons artikel over “Waarom investeren in vastgoed gewoon slim is“, wordt toegelicht hoe ongezien groot het verschil vandaag de dag is tussen sparen en investeren. 

De verhuur van een garagebox of autostaanplaats is een eenvoudige manier om te investeren. De investering is een stuk lager dan die voor een woning, ze biedt een stabiel huurinkomen en de administratieve rompslomp is beperkt. Bovendien zijn de risico’s op schade of wanbetaling een pak kleiner.

Frederic Eelbode - De Tijd, 26 maart 2019

Parkings, een slim alternatief?

In het artikel van Luc Vanacker staat te lezen dat zeker in België de parkeerprijzen belachelijk laag zijn. Uiteraard blijft alles afhankelijk van locatie locatie locatie en het plaatselijk parkeerbeleid. Zo constateren we dat de parkeerprijzen in de buurlanden al vaak significant hoger liggen dan in België. Dit komt omdat ze er daar bewust voor kiezen om de straattarieven fors te verhogen. Wat ertoe leidt dat de wagens naar ondergrondse garages en parkeerplaatsen aan de rand van de stad verplaatsen. 

 

Investeren in parkeerplaatsen : Wat? Waar? Hoe? 

Wanneer u een investering in parkings overweegt, dient u volgende zaken in overweging te nemen : met name de locatie en de parkeernoden op die locatie. Toch opteren Belgen er nog vaak voor om te investeren op een locatie die voor hun gekend is, “dicht bij huis”, en niet zo zeer op basis van de noden op die locatie. In veel gevallen is het echter interessanter om net op andere locaties te investeren, ook over de grenzen heen.

Binnen het aanbod van garages bestaan er meerdere alternatieven. Waar in de artikels voornamelijk sprake is van investeren in gesloten garageboxen vs. staanplaatsen via private verhuur, bestaat ook de mogelijkheid om te investeren in publieke parkings. Dergelijke parkings worden gerund door erkende parkeermaatschappijen, zoals bijvoorbeeld Indigo. 

Wist u dat u voor eenzelfde aankoopbedrag zowel in privatieve parkings als in publieke parkings kan investeren? Wat zijn dan de voordelen van een investering in publieke parkings t.o.v. privatieve verhuring? 

  • Geen kans op wanbetaling of huurachterstand, daar er enkel gewerkt wordt met voorafbetaalde abonnementen of betalingen per uur 
  • U hoeft zelf geen eigen huurcontracten op te maken en af te sluiten 
  • Een verzekerd inkomen het jaar door gezien de winsten van de parking herverdeeld worden over alle eigenaars. 
  • Onderhoud, schade en herstellingen, worden voor u uitgevoerd en de kosten worden opgenomen in het algemene resultaat van de publieke parking 
  • En dit voor eenzelfde aankoopbedrag! 

Zin om meer te weten wat investeren in publieke parkings voor u kan betekenen? Onze Sales advisors geven u graag vrijblijvend advies!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Inschrijving nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid.
Voer de Captcha in Herlaad

MEEST RECENT

Creadomus