nlfr
- T. 09 336 40 30

Starten met investeren in vastgoed

“Investeren in vastgoed blijft ook in 2018 interessant”, zo stond het begin dit jaar te lezen in De Tijd. Maar waarom, onder welke omstandigheden en voor wie? Want vastgoed is niet voor iedereen de juiste oplossing. Kom hier te weten of investeren in vastgoed iets is voor u en download onze gratis vastgoedgids voor beginners.

Alvorens een antwoord te bieden op de vraag “voor wie” is het belangrijk om goed begrip te hebben van wat vastgoed net inhoudt en welke plaats dit binnen uw vermogen inneemt. Uw vermogen is namelijk samengesteld uit roerend en onroerend goed. Onder roerend goed vallen enerzijds uw financiële producten zoals verzekeringen, spaarboekje, aandelen, fondsen of obligaties, … maar ook mogelijke collecties als bijvoorbeeld wijnliefhebber, kunstverzamelaar, eigenaar van één of meerdere old-timers, etc.

Aan de andere kant is vastgoed, zoals het woord zelf aangeeft, “vast” en vormt het daarmee onderdeel van uw onroerend vermogen. Vastgoed kan enerzijds worden aangewend voor eigen gebruik, maar kan ook ingezet worden als investering.

 

Vastgoed als investering

Gezien vastgoed onroerend is, dient dergelijke investering dan ook altijd op middellange tot lange termijn gezien te worden. Investeren in vastgoed is dus geen oplossing voor personen die op korte termijn hun middelen terug nodig hebben.

 

Passief inkomen

 Wanneer u investeert in vastgoed om hier een extra inkomen uit te halen, spreken we van een passieve vorm van investeren en bijgevolg een passief inkomen. U hoeft dus niet 8u per dag te gaan werken om toch maandelijks dit extra inkomen te ontvangen. Ook nadat u stopt met werken blijft u dit extra inkomen ontvangen.

 

Wat genereert nu juist inkomen bij vastgoed?

Uiteraard is het meest voor de hand liggende de huuropbrengsten. Als tweede bron van inkomsten is het de gerealiseerde meerwaarde. Dit is uiteraard enkel van toepassing op moment van verkoop van het pand. Wat echter vaak vergeten wordt zijn de kleinere inkomsten die gegenereerd worden door het belastingvoordeel dat je doet bij het investeren in vastgoed in vergelijking met andere investeringen en beleggingen.

 

Wilt u alles weten over investeren in vastgoed?  

Download hier onder alvast ons gratis dossier “Investeren in vastgoed voor beginners” en ontdek hoe u hiermee aan de slag kan!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Inschrijving nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid.
Voer de Captcha in Herlaad

MEEST RECENT

Creadomus