nlfr
- T. 09 336 40 30
legal

Pieter Baert
Legal Manager

Na het afwerken van mijn rechtenstudies, heb ik een bijkomende opleiding Notariaat gevolgd in combinatie met een job op een notariskantoor. De wisselwerking tussen het onmiddellijk in de praktijk kunnen brengen van de nieuw opgedane kennis en het onder de knie krijgen van het vak in de notariële praktijk was een goede leerschool.

Zo kwam ik al snel in aanraking met alle aspecten van een investering in vastgoed: het aankoopproces zelf, van de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst tot het verlijden van de notariële akte, de implicaties van het aan- en verkopen van vastgoed op fiscaal vlak, het inpassen van de aankoop in de successieplanning van de cliënten, …

Hierbij kwam ik in contact met heel veel verschillende mensen op vaak de meeste cruciale momenten in hun leven, zoals de aankoop van een eerste woning, de oprichting van een vennootschap, het uitwerken van een successieplanning, … maar helaas hield mijn bijdrage meestal op na het geven van een concreet advies of het uitwerken van een concrete oplossing.

De betrokkenheid die ik in het notariaat miste, vond ik bij Creadomus, een jonge en dynamische projectontwikkelaar die mij via LinkedIn benaderde met de vraag om mee te helpen schrijven aan hun verhaal. Zo gaf Creadomus mij als jonge gast de kans om hun kantoor te komen versterken als Legal Manager, en zo de juridische kant van hun bedrijfsproces mee te verzorgen.

Bij Creadomus werken we in een boeiende en uitdagende omgeving. Via onze beproefde verkoopformule treden we immers buiten de platgetreden paden van de klassieke projectontwikkeling: we verkopen niet alleen het klassieke tweede verblijf, maar ook parking- of hotelvastgoed als investering, dit op basis van een recht van erfpacht, vaak in combinatie met een uitbatingsservice, en dit in binnen- en buitenland.

Pieter Baert

About the author

Leave a Reply

Creadomus