nlfr
- T. 09 336 40 30

Rijsel

Gratis notaris- kosten_ (11)
1
parkeerplaatsen
1
Vanafprijs voor meerdere plaatsen
1
werknemers op bedrijvensite
1
bezoekers per jaar

OVER HET PROJECT

Het nieuwe parkeerproject is gelegen op de site van EuraTechnologies te Rijsel. Dit is een bedrijvenpark waar intussen reeds 300 bedrijven actief zijn en samen 4.000 personen te werk stellen. Deze site is vergelijkbaar met Tour & Taxis te Brussels en is continu verder aan het groeien en uitbreiden. 

Op de huidige site zijn er momenteel 2 betalende parkings die ter beschikking staan van werknemers en bezoekers, met name parking Cray 1 en Cray 2. Beide parkings samen bieden plaats aan 503 auto’s. Echter, deze parkings zullen binnenkort verdwijnen daar die terreinen bestemd zijn voor nieuwe kantoorgebouwen. Onze nieuwe parkeertoren, die operationeel wordt in maart 2019, is ter vervanging van deze 2 betaalparkings. 

Binnen onze parkeertoren zullen er in totaal 580 auto’s kunnen parkeren. Gezien de veranderende parkeersituatie op de site zelf, zijn nu reeds 530 parkeerplaatsen via abonnementen aangevraagd door de bedrijven actief op EuraTechnologies. Dit zal uiteraard een rechtstreekse bijdrage hebben tot het succes van onze parking.

Wens je graag meer te weten?

TOPLIGGING

Op de site van EuraTechnologies, een bedrijvenpark dat onderdak biedt aan meer dan 300 bedrijven en zo'n 4.000 werknemers

PROJECT

De parking zal operationeel worden in april 2019 en er zijn nu reeds 530 aanvragen voor abonnementen.

INVESTERING

Prijzen van parkeerplaatsen in Lille zijn de tussen 2015 en 2017 met maar liefst 27% gestegen in waarde, dit is meer dan de gemiddelde stijging van de overige vastgoedprijzen in die regio.

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Het Le Blan-Lafont gebouw, die het centrale gebouw vormt binnen het bedrijvenpark van EuraTechnologies, is het resultaat van een prachtig renovatieproject van 2 vroegere textielfabrieken: Le Blan en Lafont. Deze werden gebouwd in 1986 en respectievelijk 1900. 

In 1989, ten gevolge van de ineenstorting van de katoenindustrie, legde Le Blan-Lafont de boeken neer, na deel te hebben uitgemaakt van één van de zeven grootste katoenverwerkende fabrieken van Frankrijk. Le Blan-Lafont telde op zijn hoogtepunt zo’n 2.500 werknemers. 

Het Communauté Urbaine de Lille besliste in 1996 om dit gebouw niet te laten verwaarlozen en het te transformeren. Zo ontstond EuraTechnologies, het economisch expertise centrum toegewijd aan  ontwikkelingen binnen de ICT sector. EuraTechnologies werd officieel ingewijd op 26 maart 2009. 

METROPOOL RIJSEL

Rijsel is altijd al een belangrijk economisch centrum geweest voor Frankrijk, gelegen op kruispunten van waterlopen, auto- en spoorwegen.

  • Regio nummer 1 in Frankrijk voor buitenlandse investeringen
  • Regio nummer 3 in Frankrijk voor internationale handel
  • Tweede grootste schoolsysteem in Frankrijk met meer dan 100,000 universitaire studenten

EuraTechnologies ligt op de strategische locatie in het hartje van Europa, op minder dan 2 uur rijden met de hogesnelheidstrein van 8 belangrijke Europese steden waaronder Brussel (38 min), Parijs (1 uur) en Londen (1 uur en 20 min). 

 

VOORUITGANG VAN DE WERKEN

ONTDEK WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

GRAAG MEER INFO?

Ik ontvang via nieuwsbrief graag vastgoedinfo
Ik ga akkoord met het Privacybeleid.
Voer de Captcha in Herlaad

NIEUWS

Investeren in 2019

Heeft u de bijlage”Investeren in 2019″ in Trends al gezien? In deze editie ging men onder andere dieper in op de voordelen van uitbatingsvastgoed. Aangezien

LEES MEER »
Creadomus