nl
- T. 09 336 40 30

Het Startersevent van Onderneem in Kortrijk, te ibis Styles Kortrijk

Op 25 maart woonden maar liefst 150 startende ondernemers het Startersevent van Onderneem in Kortrijk te ibis Styles Kortrijk bij. Dit is een event dat werd georganiseerd in samenwerking met Stad Kortrijk. Jonge ondernemingen kregen alle uitleg van A tot Z over hoe ze een eigen zaak/horecazaak opstarten in de vorm van workshops en infosessies. Snuif in onderstaande video de sfeer van het event op en lees in het artikel het verloop van deze leerrijke dag.

Na het warm onthaal te ibis Styles Kortrijk ging men van start met de eerste infosessies. Hoe start u als zelfstandig ondernemer, hoe start u met een horecazaak en welke financieringsvormen zijn er allemaal. Deze vragen werden beantwoord in het eerste deel van het event. 

Verder werd er uiteengezet hoe men marktonderzoek precies aanpakt en op welke manier u als ondernemer in 8 weken een goed idee vertaalt naar een verhaal dat blijft hangen. In een boeiende workshop werd daarna uitgelegd hoe een financieel plan opgemaakt wordt en hoe de startende ondernemers een break-even omzet kunnen berekenen. 

Vervolgens ging het startersevent door met met het onderdeel marketing, sales en communicatie. Er werd dieper ingegaan op de verschillende sociale mediakanalen die men kan inzetten, op hoe men (pro)actief prospecteert en op welke manier een ondernemer een beleving kan creëren bij het gewenste doelpubliek. 

Daarna was Stad Kortrijk aan het woord en werden de ondernemers verwelkomd in Het Kortrijks Ondernemerscafé. Om 20u kwam de Kortrijkse schepen van Economie spreken en afsluiten deden we met keynotes van Eline de Munck en Bob Geraets.

Ondernemingen van in en buiten Kortrijk kunnen in ibis Styles Kortrijk Expo gebruik maken van onze 3 prachtige vergaderzalen. In combinatie met een diner en hotelovernachting kunnen we voor u een totaalbeleving verzorgen.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Inschrijving nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid.
Voer de Captcha in Herlaad

MEEST RECENT

Creadomus