nl
- T. 09 336 40 30

Duits Vastgoed

business-48px-outline_handshake.svg
LAGE PRIJZEN
 
Een gemiddeld appartement kost hier 249.500 euro. Voor die prijs heb je in Duitsland 4 appartementen = 4 huurders!
business-48px-outline_wallet-43.svg
PROFESSIONEEL BEHEER
 

Wij bieden je graag de beste begeleiding van bij het prille begin tot en met je eerste huurinkomen. Daarna neemt de lokale beheerder, weliswaar onder onze supervisie, het van ons over.

users-48px-outline_parent.svgSTABIELE MARKT
 
Duitsland staat in de financiële wereld quasi synoniem voor veilig en stabiel
business-48px-outline_chart-bar-33.svg
FISCAAL INTERESSANT
 
Je aankoopkosten zijn fiscaal aftrekbaar net als je jaarlijkse afschrijvingen, beheerkosten enzovoort. Je betaalt een heel lage belastingvoet op je huurinkomsten.

Projecten

Wolfsburg-Braunschweig

BRAUNSCHWEIGERSTRASSE 35-41, SCHÖPPENSTED
VERKOCHT

Bielefeld

DORFPLATZ 2, HERFORD

Gebouw van 6 appartementen
VERKOCHT

Arnsberg

ROSENBERGSTRASSE 8-10-12, ARNSBERG

Gebouw van 17 appartementen
VERKOCHT

Bielefeld

KAMPSTRASSE 20-22, VLOTHO

Gebouw van 12 appartementen
VERKOCHT

Waarom investeren in Duitsland?

city-continent-country-269790

4 redenen waarom het opportuun is om als Belg te investeren in Duits vastgoed...

#1 Duitsland is een echte verhuurmarkt

In Duitsland is er sprake van een sterke huurcultuur. Terwijl wij, Belgen, een spreekwoordelijke baksteen in de maag hebben, is huren voor grote groepen van de Duitse bevolking net heel gewoon. Duitsers hebben ongeveer 20 à 30% eigen vermogen1 nodig om een hypotheek te krijgen indien ze een woonst willen aankopen. Onder andere hierdoor huurt bijna één op twee Duitsers (48.3%2) en dit percentage stijgt elk jaar. 

De vraag naar een huurwoning is vooral in de steden hoog. Hier zien we het percentage huurders stijgen tot maar liefst 80%1. In België ligt dit cijfer beduidend lager. Hier huurt slechts 27.3%2 een woning. Terwijl bijna ¾ van de Belgische bevolking een woning aankoopt, is het in Duitsland niet ongewoon dat dezelfde woning voor meer dan 10 jaar wordt verhuurd aan dezelfde huurders. Duitsers beschouwen hun huurwoning immers als hun ‘eigen huis’ en behandelen het ook zo. 

In de Duitse steden huurt 80% van de inwoners.

#2 De vastgoedprijzen in Duitsland zijn bijzonder laag

Een gemiddeld appartement kost in België 226.901 euro3. Voor deze prijs kunt u bij ons in Duitsland investeren in meerdere eigendommen. In Nordrhein-Westfalen en Wolfenbüttel bieden wij namelijk tweeslaapkamerappartementen aan met terras, correct afgewerkt en gelegen bij scholen, de stad en de belangrijkste toegangswegen vanaf 75.000 euro. Investeren in een mooi éénslaapkamerappartement met eigen badkamer en living kan vanaf 50.000 euro en voor een studio bedraagt het startbedrag 30.000 euro. Voor de prijs van 1 eigendom in België kunt u in Duitsland dus meerdere eigendommen aanschaffen en dit betekent dus ook meerdere huurders en meer huurinkomsten!  

#3 Investeren in Duits vastgoed brengt internationale fiscale voordelen met zich mee

Je aankoopkosten zijn fiscaal aftrekbaar net als je jaarlijkse afschrijvingen, beheerkosten enzovoort. In Duitsland word je lokaal belast. Dit betekent dat je dus enkel op het inkomen van je investeringsvastgoed op Duits grondgebied belast wordt en niet op je wereldwijd inkomen. Bekom je als Belgische verhuurder in Duitsland geen andere inkomsten, dan geniet je van progressieve tarieven.

#4 Duitsland wordt nog steeds gezien als de economische grootmacht binnen Europa. 

Veel bedrijven en investeerders zien Duitsland als een veilige haven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ook de Duitse vastgoedmarkt aan internationale belangstelling wint. De Duitse economie is de sterkst presterende economie van Europa en heeft de vierde grootste economie ter wereld. Het Bruto Binnenlands Product per capita bedraagt 36.3813 euro4. De welvaart in Duitsland ligt in vergelijking met de welvaart in ons land (BBP/capita in België = 35.5388 euro4) dus net iets hoger. 

Concreet wil dit zeggen dat je slechts een heel lage belastingvoet op je huurinkomsten betaalt, startend vanaf 14% en verder progressief opklimmend. Verhuur je in België aan een professioneel, wordt die inkomst belast aan de hoogste belastingvoet, meestal rond de 50%! Verhuur je aan een particulier, dan word je belast op het KI verhoogd met maar liefst 140% en dit ook in de hoogste schijf… Voor verhuurders is Duitsland dus veel aantrekkelijker.

#5 Diversifiëren van je investeringsportefeuille is altijd verstandig

Als belegger leg je best niet al je eieren in één mand. Door zoveel mogelijk te spreiden verminder je namelijk het risico waardoor je financiële zekerheid stijgt. Daarom is het belangrijk om verschillende inkomstenbronnen te hebben. Naast het beleggen in aandelen, obligaties of (vastgoed)fondsen kan investeren in onroerende goederen interessant zijn omdat je enerzijds kunt genieten van de huuropbrengsten en anderzijds levert de meerwaarde van je pand rendement op lange termijn. Heb je al een eigen woning in België en wens je te investeren in vastgoed? Piep dan zeker eens over de grens in Duitsland. Deze investering kan een mooie aanvulling zijn op jouw investeringsportefeuille. 

Creadomus